Trenutno čitate

Ako su vam traperice postale uske ili preširoke, nemojte ih bacati - imamo rješenje!

Ako su vam traperice postale uske ili preširoke, nemojte ih bacati - imamo rješenje!

14.svibnja 2018. u 11:27 traperice

Bilo da su vam traperice prevelike ili su se malo stisnule (same od sebe, naravno!!), postoje načini na koji to možete riješiti

Nekada se traperice znaju toliko raširiti da stvarno budu baš prevelike, posebno ako ste ih već kupili malo velike, primjerice jedan konfekcijski broj. Nemojte od njih odustati, već ih operite na najvišoj temperaturi u perilici rublja. Ova metoda najbolje funkcionira na trapericama koje su što bliže 100-postotnom pamuku. Nemojte koristiti omekšivač za rublje. 

curka

Osim toga, ako imate sušilicu rublja, osušite ih na najvišoj temperaturi. Sva ta toplina će stisnuti vlakna u traperu, a vama će stajati kao salivene. Ako su vam oko struka malo široke, ušijte gumu cijelom duljinom. 

Ako su traperice preuske

Pošpricajte ih toplom vodom i rastežite rukama. Nakon toga ih polegnite na pod i stanite nogama na nogavice. Rukama ih još dodatno rastegnite dok su mokre. Još jedan stari trik je da obučete traperice i u njima sjedne u toplu kupku. Možda zvuči malo čudno, ali stvarno djeluje! Nemojte da voda bude pretopla. Osušite ih na zraku, a ne u sušilici.

 

Ključne riječi

traperice