Okusi bobičastog voća pravi su simbol ljeta - njihova raskošna aroma i boja upotpunjena je velikim brojem vitamina i antioksidansa. Ova pita, osim što je brzo gotova, bit će idealan zdravi desert!SASTOJCI:Tijesto:- 230 g maslaca- 60 g šećera- 80 g meda- 300 g brašna- 1/2 žlica sode bikarbone- 1/2 žlice soliKrema:- 2,5 dl mlijeka- 6 žlica šećera - 1 mahuna vanilije ili 1 žličica ekstrakta - 5 žumanjaka- 3 žlice gustina- 250 g mascarponea - 3 šalice bobičastog voća PRIPREMA:Zamijesite tijesto pa ga omotajte plastičnom folijom i ostavite jedan sat u hladnjaku. Razvaljajte tijesto i stavite u jedan veći ili više malih kalupa za pitu. Pecite u pećnici zagrijanoj na 160°C tridesetak minuta. Za kremu pomiješajte šalicu mlijeka, tri žlice šećera i sjemenke vanilije pa zagrijte na srednje jakoj vatri. U drugoj posudi izmiješajte žumanjke, gustin i ostatak šećera. Dodajte preostalo hladno mlijeko i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Uz miješanje sjedinite obje smjese. Kuhajte miješajući na štednjaku 1 do 2 minute da se zgusne. Malo ohladite pa primiješajte mascarpone i stavite u hladnjak. Ohlađenu kremu rasporedite po tijestu, a na vrh poslažite bobice voća. Po potrebi voće dodatno zašećerite.