Trenutno čitate

Savršena guza nije nedostižan san, izgradite je same

Savršena guza nije nedostižan san, izgradite je same

4.lipnja 2017. u 08:15 teretana fitness

Ljeto je pred vratima i sezona kupaćih kostima samo što nije krenula, stoga, vrijeme je da se posvetite ovoj mišićnoj skupini i dovedete je do savršenstva!

Sveti gral ženskog fitnessa raskošna je guza. Sve žene žele zamamnu pozadinu i po mogućnosti uzak struk, no većina vas, drage dame, krivo pristupa ovom strateški važnom mišiću, forsirajući treninge nogu čime još više oslabljujete gluteus. Da bi ste postigle savršenu guzu, onakve kakve gledate na Instagramu, trebate, uz vježbe za ostatak tijela, raditi i izolacijske vježbe koje pogađaju isključivo mišiće stražnjice.

Volumen i frekvencija treninga ovisit će o vašim ciljevima i genetskim predizpozicijama. One dame kojima gluteus dobro reagira neće se morati ubijati izolacijama, dok će druge, kojima je genetika odlučila darovati jači kvadriceps, morati proliti rijeke znoja radeći izolacije za stražnjicu.

Dakle, ovaj veliki, no prilično lijeni mišić, najlakše je pogoditi svim varijacijama mosta i hip thrusta, jednonožnim vježbama poput bukarskog čučnja ili mrtvog dizanja, hodajućim čučnjevima te ekstenzijom na sajlama. Za gluteus je također specifično da zahtjeva veći broj ponavljanja i serija od ostalih mišićnih skupina jer je riječ o prilično velikom mišiću.

Dakako, nije estetika jedini razlog zbog kojeg treba vježbati stražnjicu. Ojačavanjem gluteusa ojačat će i donji dio leđa (što je posebno važno onima koji puno sjede) i postura će biti puno pravilnija.

Dakako, ne trebam spostrofirati da je ljeto pred vratima i sezona kupaćih kostima samo što nije krenula, stoga, vrijeme je da se posvetite ovoj mišićnoj skupini i dovedete je do savršenstva – nije lako, ali uz predan rad i trud itekako je dostižno.

Ključne riječi

guza

Komentari