Trenutno čitate

Prijedlog za vikend izlet: Istarska Cesta sira pored Poreča

Prijedlog za vikend izlet: Istarska Cesta sira pored Poreča

12.srpnja 2016. u 11:22 stancija špin

Idite li u Istru na ljetovanje ili tražite mjesto za vikend izlet, predlažemo da posjetite Stanciju Špin pored Poreča, prošećete Cestom sira i kušate čak sedam vrsta sireva.

Istarski sirevi Špin oduševit će vas svojim izborom, a kad tome dodate ekstra djevičanska maslinova ulja Ol Istria i Vina Laguna u stanciji izgrađenoj od istarskog kamena, dobit ćete zaokruženu sliku okusa Istre. I poželjeti ostati.

stancija špin

Stancija Špin, u neposrednoj blizini grada Poreča, dio je istarske turističke ponude, mjesto na kojem turisti mogu posjetiti farmu ovaca te kušati i kupiti autohtone istarske sireve. Na Stanciji Špin sljubili su sir s tartufima, omotali ga orahovim lišćem, a potapanje istarskog sira u drop od terana, kominu grožđa, stvorio je novi gastronomski hit. Posebno je divno osjetiti arome svježe pokošene trave u siru, za koje je zaslužno mlijeko krava i ovaca s obližnjih pašnjaka. Svakako kušajte sir u orahovom lišću koji možete kupiti samo na Stanciji Špin i osjetite specifičnu aromu koju nudi ovaj rijetko viđeni sir. Birajte između sedam vrsti sireva i dvije skute: polutvrdi kravlji, ovčji, miješani, sir u dropu od terana, sir u orahovom lišću te sir s tartufima, te tvrdi sir Gran Istriano. Istarska kravlja i ovčja skuta posebni su specijaliteti, sve više cijenjeni među domaćima i turistima.

stancija špin

Prije tri izgrađena je i Cesta sira, kojom se može prošetati do pašnjaka koji okružuju objekte, što svakako preporučujemo. I ako nemate vremena obići cijelu prekrasnu Istru, u Stanciji Špin imat ćete osjećaj kao da jeste. 

stancija špin

Pogledajte i video!

Ključne riječi

istra poreč stancija špin