Trenutno čitate

Pet ljetnih pića koja će vas osvježiti, ali i pomoći na putu prema ravnom trbuhu

Pet ljetnih pića koja će vas osvježiti, ali i pomoći na putu prema ravnom trbuhu

8.lipnja 2017. u 07:15 napitci

To je ono što svi želimo, zar ne?

Ljeto je pred vratima, a to znači samo jedno - vrućine, vrućine i još malo vrućina! Osim debelog hlada i klime, najbolji saveznik u borbi protiv toga je unos velikih količina tekućine. Ponekad je teško natjerati se piti vodu konstantno, no zato imamo rješenje: zdravi napitci koji svojim sastojcima neće naškoditi liniji, a istovremeno će pružiti prijeko potrebno rashlađenje! 

Ako ne volite sokove, a dosta vam je "obične" vode, vrijeme je da napravite - vitaminsku! Za to vam ne treba puno vremena, već malo voća i začinskog bilja. Dovoljno je željeno začine poput lavande ili  voće (limun, limeta, malina, ananas, breskva...) narezati na kriške te staviti u staklenku, a potom ga preliti vodom. Kako bi se okusi spojili, ostavite u hladnjaku nekoliko sati. 

napitci

Ananas je voće koje nas najviše podsjeća na ljeto i tropske krajeve. Potrebno je ananas prethodno rashladiti u hladnjaku, potom ga očistiti i narezati na kockice. Nakon čišćenja, ubacite ga u blender te dodajte nekoliko kapi lanenog ulja, a po želji može i malo limuna. Dodajte vodu, a prema želji i pokoju kockica leda! 

napitci

Nisu svi ljubitelji grejpa jer ima pomalo specifičan okus, no on je odličan saveznik tijekom ljetnih dana jer nadomješta potrebu za mineralima. Grejp, malo đumbira i par komadića jabuke stavite u blender, a zatim dodajte mnogo hladne vode te kockice leda. 

napitci

Menta je mnogima omiljen začin, a odlično paše i ljetnim napitcima jer im daje dodatnu dozu svježine. Napravite čaj od mente i, dok je još topao, dodajte po želji meda ili stevije kako biste ga zasladili. Čaju dodajte vodu te ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi, a potom dodajte led

napitci

Svima je poznato kako su antioksidansi iz zelenog čaja sjajni za metabolizam, a ljeti će odlično funkcionirati kao zamjena za vodu. Prokuhajte đumbir, limun i vodu, a zatim smanjite toplinu i kuhajte pet minuta pa uklonite đumbir i limun. Tekućini dodajte vrećice čaja te med po želji, a, nakon 10 minuta, pustite da se ohladi te dodajte kockice leda. 

napitci

 

Ključne riječi

ravan trbuh piće osvježenje