Trenutno čitate

Izložba Pauline Jazvić "I recommend Vodka"

Izložba Pauline Jazvić "I recommend Vodka"

22.siječnja 2016. u 12:00 izložba
  • foto: Facebook: Lauba
  • Podijelite članak

Jučer je u Kući za ljude i umjetnost LAUBA, otvorena izložba koju ne želite propustiti...

„Hrvatska umjetnost danas“ naziv je serije samostalnih izložbi čiji je cilj prezentacija aktualne domaće umjetničke produkcije, format koji je Lauba pretvorila u svoj zaštitni znak. Uz dosad predstavljene izložbe Zlatana Vehabovića, Lovre Artukovića, Ivane Franke, Kristiana Kožula, Kristine Lenard, Brune Pogačnika, Viktora Popovića, Marka Tadića, Alema Korkuta, tandema Žižić/Kožul te TARWUK, serija je nastavljana i u 2016. godini s prvom samostalnom izložbom Pauline Jazvić u Kući za ljude i umjetnost.

Izložba naslovljena „I recommend Vodka“ predstavlja hrvatskoj publici ciklus od dvadesetak slika velikog formata nastalih u posljednje dvije godine. Autorica, poznata po kombinaciji tehnika i materijala, ovoga je puta tematski i dalje ostala u domeni istraživanja svakodnevnice suvremenog društva, no fokus je stavljen na slikarstvo kao medij. Što o svakodnevici i suvremenom društvu ima za reći i pokazati ova autorica, imate priliku pogledati od jučer, pa sve do 21.veljače.

Paulina Jazvić diplomirala je 1995. godine  Dizajn odjeće i tekstila na Tekstilno - tehnološkom fakultetu u Zagrebu, a 2001. Stekla je diplomu na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer grafika, u klasi prof. Šuteja. Dosad je izlagala je na 70 skupnih i 35 samostalnih izložbi. Aktivna je članica je HDLU-a i za svoj je rad primila šest nagrada . Trenutno je zaposlena kao docentica na Tekstilno - tehnološkom fakultetu (TTF) u Zagrebu na studiju Dizajna odjeće i tekstila na kolegijima Kreiranje odjeće.

Ključne riječi

izložba