Trenutno čitate

Večer Indije protresla osjetila u centru Zagreba

Večer Indije protresla osjetila u centru Zagreba

21.svibnja 2018. u 09:26 indija
  • foto: promo
  • Podijelite članak

Događanje je održano pod pokroviteljstvom globalne zrakoplovne kompanije Turkish Airlines, koja leti u najviše zemalja od ijedne druge kompanije, a povezuje Zagreb sa svijetom već 20 godina

Druženje u centru Zagreba bila je savršena uvertira za „Mjesec Indije“ u Atlasu - najvećoj domaćoj turističkoj agenciji, koja po prvi puta predstavlja jedinstven i raznolik proizvod za Indiju na hrvatskom tržištu.

indija

Događanje je održano pod pokroviteljstvom globalne zrakoplovne kompanije Turkish Airlines, koja leti u najviše zemalja od ijedne druge kompanije, a povezuje Zagreb sa svijetom već 20 godina.

indija

Događanje je poduprlo i Veleposlanstvo Republike Indije te je impresivna prezentacija veleposlanika, gospodina Sundeepa Kumara zaintrigirala i poznate ljubitelje putovanja - Ivu Balaban, Iris Androšević, modni dvojac eNVy room i Ivana Ćosića. 

„Protresite osjetila i zagrijte dušu“ bio je moto druženja, koje je bojama i okusima sve uzvanike odvelo u ovu gotovo neopisivu destinaciju, za koju putnike u „Mjesecu Indije“ očekuje i poseban popust za kraća i duža kružna putovanja, Mumbai city break, kao i ponudu individualnih polazaka za odmor u Kerali i Goi.

Od drevnih tradicija i umjetničke baštine, do prekrasnih krajolika i kulinarskih delicija  - Indija će zaintrigirati vašu znatiželju, protresti osjetila i zagrijati vam dušu.

indija

Smještena u Južnoj Aziji, Indija je druga najmnogoljudnija država na svijetu, s više od milijardu stanovnika koji govore više od sto različitih jezika. Uz glavni grad New Delhi, Indija broji još mnogo milijunskih gradova - Mumbai, Kolkata, Jaipur, Chennai, Varanasi... Svaki od njih, kao i bezbroj manjih gradova i sela, pričaju svoju priču o životu, vjerovanjima, tradiciji, izobilju, siromaštvu, ljubavi, suživotu, obiteljima, radosti, tuzi, prijateljstvu, napretku i preživljavanju...

Jedna od prvih asocijacija na spomen ove nevjerojatne zemlje je Taj Mahal u Agri - mramorni mauzolej boje bjelokosti, simbol ljubavi i jedno od sedam svjetskih čuda. Svake godine milijuni turista prolaze kroz njegove ulaze kako bi se uvjerili u tvrdnju mnogih kako je ova nevjerojatna građevina najljepša na svijetu.

indija

Hinduistički i budistički hramovi, veličanstvene palače u kojima su stoljećima živjeli indijski kraljevi maharadže, nacionalni parkovima gdje se mogu vidjeti tigrovi i leopardi u njihovim prirodnim staništima,  jahanje na slonovima, cjenkanje na bazarima, plovidba svetom rijekom Ganges u Varansiju za vrijeme izlaska i zalaska sunca te mistični ugođaj ovog hodočasničkog mjesta, samo su djelić scenarija koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. 

indija

Odlučite li se za drugačiji odmor u zimskim mjesecima, u ponudi aranžmana Atlasovi eksperi ističu zapadnu obalu Indije - Gou. Uz prekrasne pješčane plaže, sunce i more, klijenti imaju priliku doživjeti mješavinu indijskih i portugalskih kultura, duhovnost, ukusne plodove mora, egzotične začine i nezaboravnu zabavu. Na jugu se nalazi i brežuljkasta i mirna Kerala s gotovo 600 km prekrasne obale te plaža na arapskom moru s najvećim plantažama čaja i začinskog bilja. 

Postoji li bolja pozivnica za uputiti se u ovu nevjerojatnu zemlju, doživjeti bogatstvo novih iskustava i provjeriti istinitost turističkog slogana ove nevjerojatne države - Incredible !ndia?

Ključne riječi

večer indije