Trenutno čitate

Ovih 10 slovenskih malih gradova osvojit će vas na prvu

Ovih 10 slovenskih malih gradova osvojit će vas na prvu

10.lipnja 2019. u 15:44 Slovenija

U četiri dana obići deset gradova i još više atrakcija čini se gotovo nemoguće, no uz dobru organizaciju i to se ostvarilo

Prva destinacija - Kamnik. Smješten na samo 20-ak minuta vožnje sjeverno od Ljubljane, ovaj gradić osvojit će vas svojom arhitekturom i poviješću. Srednjovjekovni dvorac i njegove legende, pogled s kule, garantiramo prelijepe fotografije. Dodatna preporuka: Okrijepite se u restoranu Korobač

Slovenija

Iduća postaja četverodnevnog putovanja bio nam je Kranj. Obišli smo podzemne tunele koji se prostiru ispod cijelog centra grada, građene između dva svjetska rata, sve je moderno uređeno i prava turistička atrakcija. S kanjona rijeke Kokre pruža se pogled na cijeli Kranj, a budući da je ograda staklena, preporuča se za one posjetitelje koji se ne boje visine. Nama je bilo jako zanimljivo. 

Slovenija

Vrijeme je za novi mali grad - Tržič. Nekoć jako središte obućarstva i skijaške industrije, danas na te dane gleda sa sjetom i ponosom, a razvijaju turizam. Obišli smo mjesni muzej u kojem se može razgledati povijest obućarstva, a posebna je sekcija posvećenja alpskom skijanju. Preporuka: Okrijepa u restoranu Firbc'okn

Slovenija

 Krećemo prema Jesenicama, vrijedi obići Muzej željeza te Staru Savu i popiti autentičnu kavu iz lončića, kako su je nekada pili naši stari. Vodstvo muzeja je izvrsno i učinit će sve da vas vrate u neka davna vremena te ispričati primjere iz povijesti svojih obitelji. 

Slovenija
Slovenija

Radovljica je šarmantan mali grad u kojem se sve vrti oko slatkoga. Od izrađivanja medanjaka i licitara do muzeja meda u kojemu ćete doznati apsolutno sve o pčelama i zaista je interesantno. Iz prve ćete ruke moći vidjeti kako se izrađuju licitari, a odmah se mogu i kupiti medenjaci s personaliziranim porukama.

Slovenija

Škofja Loka je možda najšarmantniji gradić na ovaj našoj turi. Galerije i mali dućani osvajaju na prvu. Manastir i knjižnica kapucinera također su zanimljivi, a preporuka i za okrijepu u slastičarnici Homan, a zaviriti i u radionicu Handcraft Center Duo na glavnoj ulici.

Slovenija

Kendov Dvorac savršena je lokacija kada zaiste želite osjetiti dašak luksuza. Birana jela, elegantan ambijent, baš sve je na visini. U blizini je Idrija, a za svaku je preporuku obilazak rudnika. Sat vremena prođe kao u trenu, a vodiči su za svaku pohvalu! Toliko će vas ufurati u teške živote rudara da ćete još satima biti pod dojmom.

Slovenija

Koper i Piran bili su zadnji na našoj turi, slovenski dio Istre, te u mnogočemu podsjećaju na našu Istru. Preporuka za sjajni novi obiteljski hotel Hiša Robida te za Barba fusion soli s okusom, koji ćete naći u Kopru. Hotel Piran je divan za brunch s pogledom na more i Savudrijsku valu. 

Slovenija
Slovenija

Ključne riječi

slovenija