Trenutno čitate

Knjiga Lane Marasović postala hit među djecom, roditeljima i strukom

Knjiga Lane Marasović postala hit među djecom, roditeljima i strukom

27.ožujka 2019. u 16:45 canopy
  • foto: diva
  • Podijelite članak

Izražavanje glazbenog doživljaja likovnim izrazom kroz aktivnosti pjevanja, slušanja i sviranja glazbe, Lana je, u suradnji s tvrtkom Zmalac, objedinila u jedinstvenu interaktivnu edukativno-glazbenu Knjigu o bojama.

Danas je, u novom hotelu pod Hiltonovim brendom Canopy, održana promocija edukativno-glazbene knjige za djecu "Knjiga o bojama", autorice Lane Marasović, ujedno i osnivačice Programa Odgoj s glazbom Musica. Knjiga uz koju djeca kroz pjesmu i igru s lakoćom uče raspoznavati boje, postala je svojevrsni hit među djecom, a posebice među roditeljima koji na ovaj način provode više kvalitetnog, zajedničkog vremena sa svojom djecom uz pjesmu, brojalice, priču i ples s maramama.

canopy

Izražavanje glazbenog doživljaja likovnim izrazom kroz aktivnosti pjevanja, slušanja i sviranja glazbe, Lana je, u suradnji s tvrtkom Zmalac, objedinila u jedinstvenu interaktivnu edukativno-glazbenu Knjigu o bojama. Uz pomoć ove knjige djeca se emocionalno razvijaju, usvajaju govorne vještine kroz učenje novih riječi te razvijaju mentalne vještine kroz razvoj mašte, novih ideja, memorije i koncentracije. Knjiga o bojama osmišljena je upravo za razvoj fine motorike i kognitivnih sposobnosti za djecu od najranije dobi kroz usvajanje sposobnosti mišljenja, rasuđivanja i učenja. Glazbu i stihove napisala je upravo Lana, a za ilustracije knjige zaslužna je Margarita Milavić. Glazbenu podlogu knjige predstavlja Pjesma o bojama koja je nastala kao uspavanka majke djetetu. Upravo zbog te pjesme, knjiga nosi svojevrsnu moć umiriti dijete prije spavanja i stvoriti mu ugodu i osjećaj sigurnosti zbog prisutnosti roditelja koji čita knjigu.

canopy

- Knjiga o bojama zapravo je nastala kao odgovor potrebi da svoju ljubav prema glazbi prenesem na dijete. Iznimno sam ponosna što su knjigu prepoznala prvenstveno djeca - kao nezaobilaznog "prijatelja" u plesu i igri, roditelji - zbog njene edukativne primjene te struka - zbog inovativnog pristupa u edukaciji djece predškolske dobi, - naglasila je Lana Marasović.

canopy

Cijelu priču Odgoja s glazbom osmislila je ova magistrica glazbene teorije koja je je svoju ljubav prema glazbi i djetetu povezala u zanimljiv, inovativan i društveno odgovoran projekt. Lana je magistrirala na Umjetničkoj akademiji u Splitu, odsjek Glazbena teorija, na temu predškolskog glazbenog odgoja, a usavršila se na Mozarteum akademiji u Salzburgu te Orff Institutu u Finskoj i Rusiji. Odgoj s glazbom Musica je edukativno-glazbeni program kojim se potiče glazbeni, motorički i mentalni razvoj djece. Program se sastoji od različitih glazbenih radionica i koncerata kojim se educiraju djeca do šeste godina uz igru, ples i oslikavanje klasične glazbe. Aktivnosti Programa temelje se na pristupu njemačkog skladatelja i pedagoga, Carla Orffa, koji je spojio glazbu, pokret, dramu i govor u “lekcije“ koje su vrlo slične pravoj spontanoj dječjoj igri kroz koju se govori, pjeva, pleše, svira, imitira glazbu pokretom te se upotrebljavaju segmenti drame, stavljajući naglasak na poticanje dječje improvizacije i individualnosti.

canopy

Program je odobren od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, odnosno Agencije za odgoj i obrazovanje, vode ga akademski obrazovani glazbenici koji su se usavršili na Orff Schulwerk edukacijama te je trenutno usvojen u više odgojno-obrazovnih institucija grada Splita čime je autorica dala svoj doprinos razvoju hrvatskog obrazovnog sustava.

canopy

Zanimljivost Knjige o bojama prepoznale su i mame iz javnog života te brojne blogerice i influencerice iz Momslife / Lifestyle područja koje su prvi susret s knjigom ostvarile u jedinstvenom interijeru hotela Canopy by Hilton, inspiriranom industrijskom prošlošću grada, modernizmom i street art-om. Razlog odabira Canopy brenda za predstavljanje knjige javnosti, krije se u njihovom pristupu zajedništvu i obitelji kroz "Eat, Drink &Smile" ponudu, lokalnoj kulturi i autentičnim kulinarskim delicijama od svježih lokalnih sastojaka s tržnice Dolac te kapljicama užitaka iz lokalnih kraft pivnica i vinarija.

canopy

Svoj primjerak Knjige o bojama možete naručiti na www.odgojsglazbom-musica.hr ili direktno na odgojsglazbom@gmail.com #odgojsglazbom #knjigaobojama

Ključne riječi

lana marasović