Trenutno čitate

Izrađivali čizmice za Sv. Nikolu pa se uz ‘Zvončiće’ fotkali s Djedicom

Izrađivali čizmice za Sv. Nikolu pa se uz ‘Zvončiće’ fotkali s Djedicom

4.prosinca 2018. u 09:11 advent
  • foto: ivan buvinić/pixsell
  • Podijelite članak

Mališani uživaju u veselom Božićnom kutku Večernjeg lista u Arena Centru, u kojemu se bogat program priređuje cijeloga prosinca

Klinci su pripremali kartonske čizmice za Svetoga Nikolu, lijepili čestitke za svoje roditelje, izrađivali ukrase za bor i pjevali “Zvončiće” na sav glas, dok ih je s naslonjača milo gledao Djed Božićnjak i pjevao zajedno s njima. A tko god je htio zagrliti se s njim i napraviti sjajnu sliku za fotoalbum, mogao je to i učiniti. Blagdani su, naime, stigli u Arena Centar, gdje je, raskošno ukrašen, smješten Božićni kutak Večernjeg lista.

advent

Sve to veselje budnim su okom promatrale animatorice igraonice Carpyland, dok je promotorica Maja Drakulić, odjevena u opravu gospođe Božićnjak, na mikrofon pozivala roditelje i njihovu djecu da se pridruže ovoj blagdanskoj avanturi. Muzej Grada Zagreba sudjelovao je u organizaciji kreativnih radionica izrade ukrasa za božićno drvce, dok je Juhuhu dječja rođendaonica i igraonica pomogla pri izradi čestitki. Djedica je, pak, između fotografiranja s djecom hodao po Arena Centru, dijelio slatkiše i svima širio blagdansko veselje.

advent

– Jako mi je drago da sam ovdje. Prvi put radim čizmicu za Svetog Nikolu i nadam se da će mi u nju staviti novu lutku – iskrena je bila četverogodišnja Una, koja je i prva zapjevala “Zvončiće” na mikrofon i fotografirala se s Majom, koja joj je, kazala je, jako lijepa kao Baka Božićnjak. Ona je, pak, istaknula da su djeca oduševljena radionicama i da ih jako veseli Djedica.

advent

Veselo će biti kroz cijeli prosinac, pa će tako mališani moći i ovaj petak, subotu i nedjelju fotografirati se s Djedom Božićnjakom i počastiti se slatkišima, dok će u četvrtak djecu u Arena Centru posjetiti Sveti Nikola s kojim će se moći slikati i dobiti šibu – čak i ako uopće nisu bili zločesti. Ove subote, javlja Maja Drakulić, između 16 i 18 sati održat će se predstava o Svetom Nikoli, nakon koje će djeca na radionici moći naučiti modelirati balone. Igrat će se i razne igre, dok će odrasli moći isprobati facepainting.

Ključne riječi

božić Arena Centar advent