Trenutno čitate

Iz Osijeka krenula turneja koja slavi savršeni espresso

Iz Osijeka krenula turneja koja slavi savršeni espresso

15.svibnja 2018. u 08:15 mia
  • foto: Arhiva
  • Podijelite članak

Počeo »Barcaffé Barista Tour« sa Miom Dimšić!

Znate li što je najvažnije za pripremu savršene espresso kave, što su 5M i koliko vremena je potrebno da se savlada umijeće latte art-a? Sve su to danas saznali posjetitelji Campus Cafea u Osijeku, koji je bio prva postaja na prvoj službenoj turneji kave u Hrvatskoj.

mia

Zvijezda turneje bio je Barcaffe, jedan od regionalno najznačajnijih brendova u espresso kavi i njegovi cijenjeni baristi, stručnjaci koji od pripreme kave čine umjetnost, kako u pripremi tako i u dodiru s nepcem. Uz brojne sjajne recepte za užitak, i pjevačica Mia Dimšić, dobitnica nagrade Porin u šest kategorija, okušala se u pripremi espressa! Uz pomoć Barcafféovog bariste, uspjela je napraviti svoj savršeni espresso!

mia

Gosti su saznali zanimljivosti o porijeklu kave, o pripremi vrhunskog espressa, okušali su se u latte artu i nadasve uživali u okusu zaista savršene kave. Barcaffé baristi drže da je savršen espresso osnova za pripremu svih drugih popularnih napitaka kao što su cappuccino ili macchiato.
Upravo takav Barcaffe espresso, koji je zahvaljujući talijanskoj tehnologiji pravi koncentrat okusa i aroma, nositelj je 6 zlatnih medalja na istaknutom međunarodnom natjecanju (International Coffee Cup Tasting) u Italiji.

mia

Turneju nastavljamo u Splitu 15.6., u Rijeci 29.6., u Zagrebu 14. i 28.9.!

Ključne riječi

mia dimšić