Trenutno čitate

Advent u Bjelovaru oduševio građane

Advent u Bjelovaru oduševio građane

10.prosinca 2018. u 09:18 bjelovar
  • foto: promo
  • Podijelite članak

Kontinentalna blagdanska čarolija potrajati će do kraja prosinca i donosi bogati program za sve uzraste

U mjesecu darivanja Bjelovar je svojim građanima i svim gostima koji će ga posjetiti darovao najljepši dar – manifestaciju Advent u Bjelovaru. Već prošle godine osvojila je srca mnogih, a ove je započela u još blještavijem ruhu uz puno prigodne glazbe i program za sve naraštaje. Advent u Bjelovaru počeo je 1. prosinca uz bjelovarski bend Flashback koji su svojim zvucima uveli građane u urbani dio priče, a nakon čega je uslijedio onaj tradicionalni - paljenje prve adventske svijeće ispred katedrale Svete Terezije Avilske.

bjelovar

Vraćanje istinskim vrijednostima Božića glavni je adut ovogodišnje manifestacije pa su tako prvu svijeću, uz kancelara Bjelovarsko-križevačke biskupije preč. Damira Vrabeca, zapalili učenici svih pet bjelovarskih osnovnih škola koji su postigli izuzetne uspjehe na različitim državnim i međunarodnim natjecanjima. Blagdansko ozračje nastavila je izvrsna Renata Sabljak, koja je svojim glasom najavila repertoar kakav će se gradom čuti tijekom mjesec dana, koliko manifestacija i traje. Obitelj, prijatelji, druženje – vrijednosti su kojima se Bjelovar želi približiti u ovo blagdansko vrijeme i barem na trenutak okrenuti leđa konzumerizmu.

bjelovar

Tako će svi koji dođu u Bjelovar do 1. siječnja moći vidjeti, primjerice, i tradicionalnu bilogorsku sobu u vrijeme Božića. Postavljena u Gradskom muzeju Bjelovar, vraća nas u vrijeme naših baka i djedova te budi nešto drugačiji osjećaj, pomalo zaboravljenoga božićnog ugođaja. Uz tradicionalno, ima tu i suvremenoga poput klizališta na 650 m2 na kojemu se možete okušati sve do 13. siječnja. Radionice za djecu uz Djeda Mraza, žongleri, božićni pjevači, puštanje lampiona, različiti koncerti, doček Nove godine, kao i Male nove godine za najmlađe, samo su dio prebogatoga programa koji se odvija u središtu grada. Također, ponuda okusa i mirisa, čega zasigurno ne manjka, samo je dodatak koji Advent u Bjelovaru čini još primamljivijim i ugodnijim. U sve to ipak se morate sami uvjeriti jer Bjelovar ovih dana predbožićno razdoblje doista živi svim osjetilima.             

bjelovar

Ključne riječi

advent