Trenutno čitate

Zauzet realnošću

Zauzet realnošću

4.kolovoza 2015. u 19:35 dizajn

Dok je bio mladi dizajner koji obećava, Manuel Maligec spakirao je kovčege i otišao u Pariz. Potez iza kojeg je stajala hrabrost, ali i vizija. Što je naučio, kako promišlja modu i, napokon, kakav je pariški život, ispričao je Evi Misirači. Manija je snimio Duško Vlaović

Manuel Maligec (MANI) nakon studija na zagrebačkom Tekstilno-tehnološkom fakultetu i nekoliko kolekcija prikazanih na domaćim tjednima mode, shvatio je da je ovo preskučen prostor za njegov razvoj kao dizajnera. U trenutku kada se uz materinji jezik služio engleskim i prijestolnici mode neće snaći. Talentirani i prije svega ambiciozni dizajner sve je snage uložio u ostvarenje svog sna. Kaže kako se i po njegovoj (smanjenoj) kilaži može pretpostaviti kakav je pariški život. “Pariz i ja smo u romantičnoj vezi, ali s elementima sadomazohizma”, voli se našaliti o svojim francuskim danima. No ovaj se 23-godišnjak ima čime i pohvaliti, a broj tih stavki u njegovu životopisu samo raste. Uz magistarski studij na renomiranom fakultetu Istituto Marangoni, Manuel radi i na projektima u velikim modnim kućama. Samo nekoliko mjeseci nakon dolaska u Pariz surađivao je s najvećom svjetskom agencijom za predviđanje trendova Promostyl, za koju je izradio knjigu trendova. Uslijedio je rad na kolekciji mladog brenda Vetements iza kojeg stoje kreativni timovi Maisona Martina Margiele i Louisa Vuittona.

DIZAJN

Njihova je kolekcija obilježila pariški tjedan mode, a vole ih Rihanna, Kim Kardashian i Kanye West. Uslijedili su angažmani u brendu Rick Owens, a zatim je radio u Givenchy Studio Homme na kolekciji za jesen/zimu 2015. “Zapravo me fascinira izdržljivost i predanost radu cijelog kreativnog tima. Fascinantno je koliko sati ovi ljudi posvećuju svakoj kolekciji. Često ne napuštaju studio nekoliko dana zaredom”, ističe Manuel.

Ključne riječi

moda dizajneri stil dizajn