Trenutno čitate

Slatki pasteli

Slatki pasteli

14.kolovoza 2015. u 10:07 tamaraloos

Mlada voditeljica Tamara Loos i nakon poroda izgleda besprijekorno, što je dokazala u našem ovotjednom modnom editorijalu u neodoljivim bojama...

tamaraloos

Tamara Loos, diplomirana ekonomistica ugodnog glasa, obraća nam se već sedam godina iz naših radioprijamnika, a odnedavno i u novoj jutarnjoj smjeni na Anteni Zagreb. Budući da je Tamara jutarnji tip, nije joj bio problem prilagoditi se novom radnom vremenu, a tajna je u ranijim odlascima na spavanje.

– Navikne se čovjek na sve. Bitna je disciplina, ne ići prekasno spavati, doručkovati i općenito što zdravije živjeti. Iz vlastita iskustva mogu zaključiti da neispavanost ruši imunitet (gripa me iscrpila ove godine) pa je zato jako bitno da svi drugi aspekti budu pod kontrolom. Jedini je problem u tome što nemam naviku spavati popodne, a to bi mi uvelike olakšalo. Ipak, tome sam doskočila ranim odlaskom na spavanje. Uglavnom sam oko 22 sata već u krevetu.

 

Iako je kao mala maštala o tome da postane veterinarka i psihologinja, život ju je odveo u drugom smjeru. Kaže kako voli raditi na radiju i da se “navukla” jer može biti otvorena, iskrena i imati odličnu interakciju sa slušateljima, a vjeruje da s njima njeguje pravi prijateljski odnos. Smatra da svojim iskustvom pomaže slušateljima, a ako ništa drugo, barem ih može nasmijati.

– Kad god sam u eteru, imam dojam da sam na jutarnjoj kavi s nekoliko svojih najboljih prijatelja. To je bitno, osjećam da smo slušatelji i ja bliski.

Tamara svoju voditeljsku karijeru u medijima nije počela tek na radiju, nego na HRT-u već u srednjoj školi, a to joj je ujedno bio i prvi posao. Sa 17 godina bila je u jednoj od ranih postava voditelja “Briljanteena”, uz bok s Majom Bunjevac i Franom Domitrovićem. Zbog odlične atmosfere na snimanjima mislila je da je to zasigurno njezin posao iz snova, sve dok nije postala mama i shvatila kako je baš to najbolji “posao” koji možeš poželjeti.

– Jako me veseli što sam mama. Veseli me gledati Veru kako raste (a raste kao gljiva). Veseli me svaki njezin osmijeh, svako gugu- tanje, puzanje. Znam da zvuči patetično, ali neke su stvari jednostavno takve. Neopisivo je osjećati takvu ljubav. I neprocjenjivo je biti mama – kaže Tamara.

Budući da joj je trudnoća bila gotovo idealna, Tamara je puno šetala sa psom i radila uobičajene poslove sve do samog poroda pa je tako i treći dan nakon poroda, na dan kada je puštena iz bolnice, već bila u novoj šetnji. Sobu za Veru još nisu uredili jer su se tada tek bili uselili u zajedničku kuću, a taj će dio doći na red tek kada to Veri nešto bude značilo. Zasad, Tamaru jako veseli njezina kuća s dvorištem. – Stalno nešto možeš uređivati ili nadograđivati. Moja je kuća moj svemir i obožavam je. Volim svoje životinje, volim svoje biljke, volim njezinu udobnost. Uskoro počinjem saditi u dvorištu i jako se veselim svom budućem povrtnjaku. Kada je u pitanju moda, Tamara je ne prati, ali kupuje u svima dobro poznatim trgovinama jer zna tako da ne može pogriješiti s obzirom na to da uglavnom nude trendovsku odjeću i obuću te da zbog toga modno ne odskače. Privatno najčešće nosi starke, hlače, trenirku i majicu, ali kada zahtijeva prilika, kao što je pojavljivanje u medijima, onda uglavnom nosi haljine i šminka je profesionalna vizažistica. Ne voli šoping i isprobavanje pa u tom smislu nije tipično žensko, ali kada na red dođe kozmetika, to je njezino područje. – Stalno se mažem kojekakvim kremama. Imam osjetljivu kožu lica pa sada uglavnom nanosim La Roche Posay Toleriane Ultra, minimalističku kremu, jedinu od koje ne pocrvenim. Baš mi odgovara.

Za sebe kaže da se nije previše odmaknula od tinejdžerskih dana kada su u pitanju odijevanje i kozmetika. – I dalje uglavnom nosim tenisice i ne znam se našminkati osim staviti malo pudera i maskare.

O brojnim usporedbama s Keirom Knightley zbog fizičke sličnosti, Tamara kaže da bi radije izgledala kao Rihanna, ali da je i ovo O.K. Po prirodi je napeta pa ističe da se uzrujava zbog gluposti. – Tražim način da s tom svojom osobinom izađem na kraj jer mi postaje naporno. Evo, recimo, sada me jako uzrujava ovo pomi- canje sata, prelazak sa zimskog na ljetno računanje vremena. Kome je to uopće palo na pamet, strašno mi je to, imam osjećaj kao da mi je netko ukrao sat vremena. Gdje je moj sat, zašto ste ga ukrali, zaštoooooo?

Ključne riječi

moda interview stil pasteli