Trenutno čitate

Superjednostavne, a efektne: Ovo su idealne frizure za dane kad je kosa prljava

Superjednostavne, a efektne: Ovo su idealne frizure za dane kad je kosa prljava

10.listopada 2019. u 07:00 frizura

Kosa vam nije svježe oprana? Uz ove ćete frizure svejedno zablistati

Mnoge žene pranje kose smatraju posebnim pothvatom, a tu rutinu pomno planiraju uzimajući u obzir najrazličitije parametre - koji je dan u tjednu, koje je doba dana i sl. 

Kako se ta rutina uglavnom svede na pranje kose dvaput ili triput tjedno, što s onim danima kada je kosa već pretrpjela cijeli dan i dvije prospavane noći?! 

Uz kvalitetan šampon za suho pranje i maštovito stiliziranje, vaša kosa može izgledati svježe i sutradan. U nastavku donosimo frizure koje su idealni saveznici kosi kada nije u potpunosti čista i kada je, između ostaloga, lakša za oblikovanje. 

Visoki konjski rep

Visoki rep najčešće je utočište za sve žene kojima kosa nije idealno čista. Osim što je praktičan, lijepo naglašava vaše crte lice i cijeloj kombinaciji daje elegantan look, a uz to je i vrlo jednostavan i brz za napraviti. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Savage 🖤 . #nyc #feels

Objavu dijeli Maja Malnar (@majamalnar)

Poludignuta kosa

Kosa uz čelo i na vrhu glave dio je kose koji je najviše izložen vanjskim utjecajima i dio koji i sami najviše dodirujemo, stoga se najbrže i prlja. Ne morate odmah cijelu kosu vezati u rep, nego je možete i ostaviti djelomično puštenom tako da samo gornji sloj kose stlizirate u rep, punđu ili pramenove jednostavno povežete kopčicom na stražnjem dijelu glave. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The dessert room 🤤

Objavu dijeli Chiara Ferragni (@chiaraferragni)

Niska i visoka punđa

Frizura koju obožavaju sve trendseterice upravo je punđa. Bila riječ o niskoj ili visokoj, jednostavna punđa idealno je rješenje za sve one dane kada ne znamo što bismo s kosom. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

It’s been 30 minutes for f**ks sake. 🐌😇

Objavu dijeli Dalila Turk (@dalillaturk)

Razdjeljak na stranu

'Second-day' kosi nije nužno rezervirana frizura poput konjskog repa ili niske punđe. Odlično će izgledati i ako razdjeljak preselite nešto više na stranu. Osim što ćete imati odličnu frizuru, i vaša odjevna kombinacija će izgledati profinjenije. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

close up 🔍

Objavu dijeli Dunja Jovanic (@imfashionbabe)

Kosa začešljana prema nazad

'Wet-hair' look trend je koji ne izlazi iz mode, a nose ga samo najhrabrije dame. Vrlo ga je jednostavno postići uz obični češalj koji će vašu kosu začešljati prema nazad i učvršćivač koji će je održati na okupu. 

Ključne riječi

frizura