Trenutno čitate

Postoji li razlika između jeftinih i skupih šampona za kosu?

Postoji li razlika između jeftinih i skupih šampona za kosu?

7.listopada 2019. u 07:00 kosa, šampon
  • foto: Shutterstock
  • Podijelite članak

Vrijedi li ona 'koliko para, toliko muzike' baš za svaku situaciju?

Obično dobivate ono što plaćate. Jeftiniji šamponi su uglavnom masovno proizvedeni i vjerojatno sadrže oštrije deterdžente i kemikalije koje bi mogle biti iritantne za osjetljive vlasi. Istovremeno, skuplji šamponi obično će sadržavati sastojke više kvalitete, kao što su eterična ulja, biljne ili voćne ekstrakte, kao i biljne proizvode, kazala je Sara G. Allison, stručnjakinja za gubitak kose, piše Grazia.

Nije sve ni u izgledu. Jeftini proizvod može učiniti vašu kosu sjajnom u kratkom vremenu, ali isto tako može i uzrokovati dugoročnu štetu.

- Sastojci poput parabena, sulfata i silikona sadržani su u jeftinijim šamponima i iako ti sastojci mogu učiniti vašu kosu lijepom i sjajnom, zapravo ne poboljšavaju njeno zdravlje. Skuplji šamponi će puno prije poboljšati cjelokupno zdravlje vaše kose, umjesto da joj samo daju privid zdrave kose- kazala je Sam Burnett, vlasnica Hare & Bone salona.

 - Vrsta šampona kojeg odaberete treba ovisiti o potrebama vaše kose, a ne o snazi vašeg džepa - zaključila je Nicola Smart iz klinike Smart Hair.

Koliko muškarci prepoznaju ženske beauty proizvode?

Ključne riječi

kosa šampon