Trenutno čitate

Nove zakonitosti šminkanja - kako uskladiti boju ruža?

Nove zakonitosti šminkanja - kako uskladiti boju ruža?

26.lipnja 2017. u 06:15 ruz

Stručnjaci su otkrili taktiku za postizanje savršenog prirodnog izgleda, a donosimo i tri koraka kako da ga realizirate kod kuće

Nude ruž, uz vatreni crveni, klasik je koji se nalazi u svakoj kozmetičkoj torbici. Idealan je, kako za večernje, tako i za dnevne prigode, no, iako mislimo da ga je jednostavno kombinirati s ostatkom make up-a, u stvarnosti je ipak malo drugačije jer ista nijansa ruža neće na svim tonovima kože izgledati kao pogodak. Međutim, najnovija su istraživanja pokazala kako do idealne nijanse možemo doći na način o kojem do sad nismo razmišljali.

Naime, stručnjaci iz NBC-jevog showa "The Doctors" tvrde da je dovoljno zaviriti u grudnjak i otkrit ćemo što je idealno za nas. Zvuči pomalo suludo, no boja bradavica otkriva nijansu idealnog ruža jer je upravo njihova boja, s obzirom na to da je dio tijela, prirodna pa će samim time dobro i pristajati ženskom licu. Ukoliko se odlučite za ovu taktiku, utoliko je najbolje da zavirite u kultnu Diorovu paletu ruževa jer su idealni za začiniti jednostavan look ili podignuti dramatičan smokey eyes. Njihova se cijena kreće između 250 i 300 kuna, a moguće je birati između pet različitih nijansi, ovisno o tome koja pristaje tenu lica.

Odabir ispravnog ruža tek je prva stavka u kreiranju savršenog nude looka. Do njega se može doći u tri koraka. Prije svega, potreban je blistav ten, a za njega je potrebna savršena podloga. Kvalitetan puder je must have, no zabranjeno je previše bronzera, već se jagodice treba istaknuti tek nježnom nijansom rumenila. Drugi korak je nanošenje ruža, a idealan izbor su oni mat teksture. Za prirodan look bolje su svjetlije nijanse, dok večernji izgled zahtijeva one napadnije, no se ipak držite boje ruža za koji je novom, popularnom metodom, utvrđeno da pristaje licu.

Zadnji se korak odnosi na izbor sjenila, a za nude look karakteristično je naglasiti oči tamnijim nijansama, no treba izbjegavati crnu. Postepen prijelaz od svjetlijih prema tamnijim nijansama u kutu oka osigurat će prirodnu sjenu na kapcima, a look se može uokviriti tušem za oči.

heti

Pri spomenu ove nijanse ruža, mnogima na pamet prvo pada klan Kardashian-Jenner. Nije ni čudo, s obzirom da je Kim surađivala s Charlotte Tilburry na liniji ruževa, a Kylie ima svoju vlastitu liniju. Međutim, apsolutne kraljice nude izgleda definitivno su Sienna Miller, Scarlett Johansson i Jessica Alba koje već godinama na crvenom tepihu blistaju u ovakvom glamuroznom izdanju

geti
geti
geti

Ključne riječi

moda ruž trendovi

Komentari