Trenutno čitate

Stručnjakinja otkriva: 'Najbolja stvar koju možete napraviti za obrve je baciti pincetu iz ruku'

Stručnjakinja otkriva: 'Najbolja stvar koju možete napraviti za obrve je baciti pincetu iz ruku'

24.rujna 2019. u 07:00 obrve

Vlasnica brow bara Manuela Picard otkriva tajnu savršeno oblikovanih obrva

Bitka koju vodi većina žena, a otpočela je još u tinejdžerskim danima, bitka je s obrvama, počevši od njihova čupkanja i oblikovanja pa do popunjavanja i korekcije. Kako bismo vam olakšali ovu borbu i razbistrili nedoumice, pitali smo vlasnicu 'walk-in' brow bara, Manuelu Picard, kojim se sve strategijama trebamo poslužiti kako bismo postigli savršeno oblikovane obrve. 

Manuela naglašava kako je osnovno pravilo ne pretjerivati s čupkanjem te pritom slijediti prirodan oblik. No, naglašava kako je najbolje prepustiti se ipak stručnjaku koji će izvući najbolje i da je to zapravo jedinstvena formula za lijepo oblikovane obrve. 

obrve

Nisam pobornik i ne vjerujem u pravila tipa korijen nosa, kut oka itd... to je vrlo zastarjela tehnika oblikovanja obrva. Dobar 'brow artist' odmah zna kako i gdje naglasiti najbolje na bilo čijim obrvama...

Premda mislimo da smo mirni kad nam jednom netko oblikuje obrve i da će one ostati takve uz našu minimalnu korektivnu intervenciju, Manuela ističe kako je najbolje i korektivno čupkanje prepustiti stručnjaku. 

via GIPHY

Oblikovanje se obično radi prvi put kada dođete kod stručnjaka, koji će vam napravit najbolji oblik koji pristaje vašem licu i očima, a korekcija se preporuča svakih 3 do 5 tjedana, ovisno o prirodnoj brzini rasta dlačica, kako ne biste u potpunosti izgubili oblik, već samo korigirali tj. počupali ono što je izraslo. Ako ste redoviti na korekciji, vaše će obrve uvijek dobro izgledati.

Trend iscrtavanja i popunjavanja obrva ne jenjava, stoga smo pitali Manuelu o čemu je bitno pritom voditi računa.

Da ne pretjerate s količinom proizvoda, tj. da ne budu pretamne i prenaglašene... često šetajući po gradu vidim žene koje previše naglašavaju svoje obrve jer je to sada IN. Nažalost, to ih često postara te izgledaju prestrogo, no poanta svega, tj. dobro oblikovanih obrva i dobro odabranog proizvoda, je da napravi dobar 'eye lift', da izgledate čisto, svježe i sexy...

Manuela je uz to još nadodala da je ponekad manje više i da dobro oblikovane i obojane obrve mogu napravit čudo na nečijem licu, ali samo ako se prepustite stručnjaku. 

Najbolja stvar koju možete napravit za sebe je da bacite svoju pincetu.

 

Ključne riječi

obrve oblikovanje korekcija