Trenutno čitate

Koliko ovaca treba ošišati za olakšavanje bolova u mišićima?

Koliko ovaca treba ošišati za olakšavanje bolova u mišićima?

1.lipnja 2018. u 12:06 ros
  • foto: promo
  • Podijelite članak

Bolovi u mišićima često su neugodna posljedica sportskih aktivnosti ili pak obrnuto, nastaju zbog nedostatka aktivnosti i previše sjedenja, tako da ih malo tko može izbjeći. Možemo si pomoći i sami čim osjetimo bol.

Na kojim mjestima najčešće nastaju bolovi?

Najčešća mjesta bolova u mišićima su vrat, rameni obruč, donji dio leđa odnosno područje križa, noge i ruke, ali se mogu pojaviti i na drugim mjestima. Važno je djelovati čim nastupi bol te ukloniti faktor koji uzrokuje bol. Uzroci boli najčešće su ukočenost vrata i ramenog obruča zbog stresa, prekomjerno fizičko kretanje i sportske ozljede, bol u kralježnici zbog nepravilnog držanja i bolne i umorne noge. Samoliječenje je prikladno samo u slučaju akutne boli, pri čemu moramo eliminirati mogućnost ozbiljnih ozljeda, bolova zbog lijekova ili težih oboljenja. 
U slučaju težih oboljenja trebali bismo posjetiti liječnika kako bi postavio ispravnu dijagnozu i savjetovao nas o daljnjim aktivnostima.

Poduzmite akciju čim osjetite bol

Za zdrave mišiće možemo i sami učiniti neke preventivne radnje. Bolove možemo olakšati i hlađenjem bolnog područja, odmaranjem, izvođenjem odgovarajućih vježbi i nanošenjem lijekova protiv bolova u obliku kreme koja je dostupna u ljekarni. Važno je redovito kretanje, poštivanje vlastitih mogućnosti tijekom bavljenja sportskim aktivnostima i pažnja tijekom podizanja tereta. Bol zna često nestati nakon uklanjanja uzročnika, tako da nije potreban liječnički pregled ili poseban tretman. Međutim, bol može imati i druge uzroke. Ako ne djelujemo odmah čim nastane bol, može preći u kronični oblik, čije je liječenje često dugotrajno.

Mit ili istina?

Postoji mit da bol u mišićima možete otkloniti tako da preko noći na bolno mjesto stavite svježe ostriženu i neočišćenu OVČJU VUNU i ujutro bi bol trebala nestati. Nema sumnje da fenomen prijenosa topline između ljudskog tijela i okoliša ima snažan utjecaj na zdravlje i dobrobit čovjeka. Također ima konstantan masažni učinak koji jača osnovne funkcije i ima pozitivne učinke na cijelo ljudsko tijelo.

Rosacta® PRIRODAN LIJEK BEZ RECEPTA

Postoji mnogo različitih proizvoda dostupnih na tržištu za ublažavanje boli u mišićima i zglobovima. Pri tome treba dobro obratiti pozornost jer se proizvodi međusobno razlikuju.

Ljekoviti proizvod Rosacta®  donosi novi pristup liječenju boli, a njegov glavni sastojak – eterično ulje ružmarina djeluje na dvostruki način; umanjuje bolove i povećava protok krvi, što ubrzava proces ozdravljenja i regeneracije.  Namijenjena je za ublažavanje bolova u mišićima, kao što su bol zbog prekomjerne tjelesne aktivnosti (upala mišića, umorni mišići), sportske ozljede (uganuća, istezanja, otekline, iščašenja), ukočenost vrata i ramenog obruča zbog stresa, bolovi u leđima zbog nepravilnog položaja tijekom rada te bolne i umorne noge. Proizvod je dostupan u ljekarnama.

ros

Prije korištenja pažljivo pročitajte upute uz lijek! Razgovarajte sa svojim liječnikom ili ljekarnikom o rizicima i nuspojavama. Rosacta® je tradicionalni biljni lijek za opisano područje upotrebe, temeljen isključivo na dugogodišnjem iskustvu.