Trenutno čitate

Estetski kirurg: Postoji samo pet tipova stražnjice, a ovaj muškarci najviše vole

Estetski kirurg: Postoji samo pet tipova stražnjice, a ovaj muškarci najviše vole

19.kolovoza 2019. u 07:00 guzice

Njujorški kirurg dr. Matthew Schulman u karijeri je pregledao više od 50.000 žena iz ukupno 35 zemalja širem svijeta

J.Lo i Kim Kardashian napravile su svojevrsnu revoluciju kada je riječ o ženskim stražnjicama. Mnogima su posebno privlačne bile male, prćaste i čvrste stražnjice, no Kardashian je od svoje, poveće stražnjice, napravila svojevrstan brend. Nakon nje, diljem svijeta mnoge su djevojke poželjele imati stražnjicu poput njene te se nerijetko podvrgavaju i estetskim zahvatima kako bi u svoju stražnjicu ubrizgali masne stanice i dobile obujam poput stražnjice kakvu ima Kim.

Ipak, postoji pet oblika ženskih stražnjica, tvrdi njujorški estetski kirurg dr. Matthew Schulman, koji je u karijeri pregledao više od 50.000 žena iz ukupno 35 zemalja širem svijeta, prenosi američki Women's Health.  

1. Kockasta stražnjica

Tvrdi da je ovaj oblik stražnjice najčešći kod žena, posebice kod mlađih. “Kod ovog oblika, bokovi i stražnjica su iste širine što daje dojam "kutije", pojasnio je za Women's Health.

2. V - oblik stražnjice

Ovaj oblik stražnjice češće je kod žena koje imaju uske bokove i šira ramena. Stražnjica čini oblik slova V kada je gledate od straga.  

guzice

3. A- oblik stražnjice

Žene s jačim bokovima gotovo uvijek imaju i širu stražnjicu što tvori stražnjicu u obliku slova A.  

4. Okrugla stražnjica

Ovaj oblik stražnjice imaju, po riječima Schulmana, J.Lo i Kim Kardashian. Upravo ovaj oblik stražnjice muškarcima je i najprivlačniji. Žene s ovakvom stražnjicom u prošlosti su se smtrale zdravijima te su muškarci i danas skloniji birati žene s okruglim stražnjicama.  

guzice

5. Oblik stražnjice obrnutog srca 

Ovaj oblik stražnjice je "plosnatiji"  na vrhu stražnjice, a puniji je prema dnu "jastučića". Iako može biti okrugla, ipak ima više volumena na donjem dijelu stražnjice što čini oblik obrnutog srca. Ovaj oblik stražnjice je najčešće vidljiv na modelima bikinija, kaže Schulman.