Trenutno čitate

S proizvodima koje imate doma: Donosimo tri trika pomoću kojih ćete spasiti kosu u kućnoj radinosti

S proizvodima koje imate doma: Donosimo tri trika pomoću kojih ćete spasiti kosu u kućnoj radinosti

10.svibnja 2019. u 07:00 kosa
  • foto: instagram: studsandsapphires
  • Podijelite članak

Osvježite kosu uz nekoliko jednostavnih savjeta

Ponekad nam se čini da nam kosa izgleda zdravo jedino kad izađemo iz frizerskog salona, no istina je da smo u vlastitome domu samo na korak do rješenja koje će nam pomoći da nam kosa uvijek izgleda zdravo i održavano. Donosimo savjete pomoću kojih više nikad nećete biti nezadovoljni kosom!

1. Zdravo vlastište ključ je zdrave i lijepe kose pa se pobrinite oko njega. Kako se vlasište ne bi pretjerano mastilo, dovoljno je na blazinicu staviti malo vještičje lijeske i tapkati duž tjemena. Također, svojem omiljenom šamponu možete dodati nekoliko kapi ulja čajevca te to koristiti umjesto regeneratora. 

kosa

2. Ako vam je kosa beživotna, dovoljno je u posudi pomiješati žumanjak, pola šalice meda, dvije žlice maslinova ulja i dva avokada. Mješavinu treba staviti na kosu i ostaviti da djeluje jedan do dva sata dok se ne osuši. Nakon toga potrebno je oprati kosu sa šamponom i regeneratorom i vidjet ćete čudotvorno djelovanje ove mješavine.

 

3. Pranje kose oštećuje vrhove obojane kose i s njih pomalo nestaje boja, no i za to postoji rješenje. Ako imate crvenu ili plavu kosu, pomiješajte četvrtinu šalice destiliranog bijelog octa s pola šalice filtrirane vode i nanesite na kosu prije nego je isperete hladnom vodom. 

Ključne riječi

savjeti kosa