Trenutno čitate

Tko je još zaljubljen u ruževe? Ovo su činjenice koje o njima sigurno niste znali

Tko je još zaljubljen u ruževe? Ovo su činjenice koje o njima sigurno niste znali

8.listopada 2019. u 07:00 ruževi
  • foto: Shutterstock
  • Podijelite članak

Dok neke žene ruž koriste svaki dan, druge ga čuvaju za posebne prilike. Ipak, bez njega mnogo stvari ne bi bilo isto, a njegova upotreba krenula je davnih dana

Ruževi za usne sastavni su dio gotovo svake torbice. Neke žene vole crvene nijanse, dok se neke bolje osjećaju s nešto nježnijim nijansama.

Koristi se od davnina

ruževi

Ruž za usne koristio se još u drevnom Egiptu, a predstavljao je simbol statusa ljudi. Gotovo svaki dan se nanosio mokrim drvenim štapićima, a najdraža boja je bila magenta, crna, tamno plava, ali i narančasta. S druge strane, u antičkoj Grčkoj su ruž koristile prostitutke. Zapravo je postojao i zakon da prositutke ne smiju izlaziti iz kuće bez ruža.

Politika i ruž

Feministice su ruž koristile kao simbol emancipacije u maršu 1912. godine u New Yorku.

Neobičan sastojak

ruževi

Svaki ruž za usne ima drugačije sastojke, od kojih su neki i otrovni, ali ipak jedan neobičan sastojak postoji u ruževima od davnina, a koristi se i danas kako bi održao sjaj. Radi se o, vjerovali ili, ribljim ljuskicama.

Dugotrajni ruževi

Ruževi koji ne silaze lako s usana pojavili su se nakon Drugog svjetskog rata, a napravio ih je kemičar Hazel Bishop.

Muškarci vole crveni ruž

ruževi

Jedno istraživanje je pokazalo kako muškarci dulje gledaju u žene koje na usnama imaju crveni ruž. Radi se o prosječnom vremenu od 7.3 sekundi, dok kod ružičastog ruža gledaju oko 6.7 sekundi.

Ruž boje kože

ruževi

Najbolji način za pronaći idealnu nijansu nude ruža je da pogledate koje su boje vaše bradavice.

Ruž ima rok trajanja

Svaki ruž ima rok trajanja kojeg bi se trebalo pridržavati. Naime, nakon isteka tog roka, ruž može užegnuti. Ima čudan miris i okus. Život ruža može se produljiti stavljanjem u hladnjak.

Ključne riječi

ruž za usne