Trenutno čitate

Bob, šiške... Koje frizure su idealne za tanku kosu?

Bob, šiške... Koje frizure su idealne za tanku kosu?

4.listopada 2019. u 07:00 tanka kosa

Uz nekoliko savjeta o stiliziranju, vaša kosa može izgledati gusto i puno

Ako imate tanku kosu, odabir frizure od presudne je važnosti. Zahvaljujući dobroj frizuri tanka i beživotna kosa može izgledati volumenasto i gusto, no nažalost se vrlo često odlučujemo za frizure koje postižu kontraefekt.

Osnovno je pravilo zadržati jednu duljinu, a ako se netko baš odluči za slojevito šišanje, važno je da ti slojevi budu minimalni. 

Zaobljeni bob i lob 

Zaobljeni bob i lob, odnosno 'long bob', najbolja su strategija za postizanje volumena tanke kose. Preporučuje se ravan rez jednake duljine usklađene prema vašim afinitetima - do brade, vrata ili čak do ključne kosti. Ovo je izvrstan odabir jer vizualno pumpa tanku kosu i daje joj chic izgled bilo da je nosite u repu, ravnu ili kovrčavu.

Duga kosa sa šiškama i slojevima

Duga kosa u slojevima djeluje kontraproduktivno na tanku kosu čineći je još tanjom i rjeđom. Ipak, postoji način na koji i takva kosa može izgleda voluminoznije. Šiške i slojevi koji uokviruju lice trikovi su kojima ćete zadržati svoju omiljenu stepenastu dugu frizuru, a pritom će vaša kosa izgleda zdravo i gusto. 

Pixie frizura

Pixie frizura odličan je odabir za taknu kosu jer čini vaše vlasi vizualno punijima. Razigranim slojevima i šiškama stvorit ćete dojam guste kose. Osim što je ova frizura superslatka, vrlo je jednostavna i za održavanje. 

Nježni 'cut' i neprimjetni slojevi

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ready for you @fallontonight!!

Objavu dijeli Rosie HW (@rosiehw)

Iako mnoge žene smatraju da je kratki ravni bob ili skroz kratka frizura jedini izbor frizure za one s tanjom kosom, u krivu su. Tanka će kosa vizualno izgledati punije i u varijanti do ramena, a možete se odvažiti i na nježne slojeve koji će uokvirivati vaše lice i lagano se spuštati prema ramenima. 

Long bob sa slojevima i razdjeljkom na stranu

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

At the #cfdas with my gals @rodarte 🙌🍾

Objavu dijeli Kirsten Dunst (@kirstendunst)

Već smo se složili da je long bob odlična ideja za tanku kosu, no ako nježnim slojevima dodamo i opuštene kovrče te razdjeljak na stranu, dobit ćemo frizuru koja je odličan odabir za sve manje hrabre kojima je pixie frizura i kratki bob ipak prevelik zalogaj. 

Ključne riječi

frizura